Få styr på dit syn med en synsprøve hos Aalestrup Optik

Hvis du er i tvivl om, om du trænger til briller eller generelt har problemer med dit syn, så kan du let få taget en synsprøve hos os. Vi tester både for, om du har brug for briller og for eventuelle øjensygdomme.

Sådan testes dine øjne

Du kender sikkert den tavle med bogstaver i forskellige størrelser, som hænger hos din læge. Denne tavle giver et indtryk af, hvor godt dit øje kan se på afstand. Dine øjne vil også blive testet af en såkaldt phoroptor. Denne indeholder en masse former for linser. På den måde kan man sige, at dit øje udsættes for at prøve alle mulige slags brilleglas. Vi kan derfor finde ud af, hvilke øjenfejl du eventuelt måtte have og samtidig finde det brilleglas, der vil hjælpe dig til igen at se skarpt. Når vi tester dine øjne, kan vi også test om:

  • Dine øjenmusklers funktion er helt optimale.
  • Du har svært ved at fokusere dit syn.
  • Du har bygningsfejl eller samsynsproblemer.
  • Du har problemer med at se farver, dybder eller har problemer med stereosyn.
  • Du har problemer med hornhinden eller trykket i øjet.

I mange tilfælde kan dine synsproblemer hjælpes ved at benytte briller. I tilfælde af, at du skulle lide af problemer med dine øjne, som vi ikke kan løse, henviser vi dig til din øjenlæge.

Sammen finder vi en løsning

Når vi foretager en synsprøve, kommer vi også til at spørge ind til din dagligdag. Det er med henblik på at vide, hvad det er dit øje udsættes for til dagligt, så vi kan tilpasse løsningen herefter. Uanset hvad udfaldet bliver på din synsprøve, så finder vi den rette løsning til dig. Synsprøven varer ca. en halv time, så vi anbefaler at bestille tid.

En synsprøve varer ca. en halv time.
Vi anbefaler, at bestille tid.